Arkiv för kategorin ‘Film’

Samlingar i samlingen…

Jaha, då var det dags att skriva lite här igen då…

Till att börja med så har jag efter mycket funderande hit och dit bestämt mig för att komplettera min Studio Ghibli-samling. Efter att jag köpt sju av de femton filmerna i serien från Axelmusic så bestämde de sig för att sluta plocka hem de australienska utgåvorna, som jag köpt, och istället bara sälja de amerikanska utgåvorna som tyvärr, i vissa fall, blivit sönderklippta och omredigerade av Disney. Så där stod jag med en halv samling matchande omslag i min bokhylla.

Nu bestämde jag mig igår kväll för att beställa de resterande filmerna direkt från Australien via Madman Entertainments hemsida och webbutik. Det blev faktiskt inte så dyrt per film som man skulle kunna tro eftersom flera av filmerna har funnits ute ganska länge nu och hunnit gå ned i pris. Hur som helst kommer det bli väldigt skönt att ha alla dessa underbara filmer i min ägo, och med matchande omslag till och med :)

Sen får jag även hem en annan samling i dagarna. ”James Bond Ultimate collection”, samtliga Bond-filmer (ja, alla officiella i alla fall) ända fram till den senaste, Casino Royale (som jag redan har), i nyrestaurerade versioner med bättre bild och ljud än tidigare samt en massa nytt trevligt extramaterial.

Nu hade jag ju precis lyckats samla ihop hela den föregående samlingen lagom tills de utannonserade dessa ”ultimate”-editions och man blev ju lite irriterad. Nu när de dessutom kört de äldre utgåvorna av filmerna tillsammans med Expressen så får man ju inte ens ut en tiondel av värdet på originalutgåvorna som jag samlade ihop :(

Hur som helst, CDon.com har just nu en drive där du kan beställa sex stycken filmer/boxar ur en viss kampanj och då få hela den nya Bond-samlingen, med portfölj, alldeles gratis. Räknar du ihop summan på filmerna/boxarna du måste köpa för att få den så blir det som billigast 1074:-, vilket är ett väldigt bra pris.

Nu har man i alla fall bäddat för ett par filmkvällar i soffan där hemma ;)

En film man verkligen ser fram emot…

The Dark Knight

Hong Kong Legends

HKL - Jackie Chan

Då har jag nu lagt min första beställning från en webbutik i england för första gången i mitt liv. Av någon anledninghar jag aldrig kollat upp priser och så i england, men det visar sig vara ganska humana priser trots att pundet är värt så många kronor.

Filmerna jag beställde var allihop från bolaget Hong Kong Legends. Vi som gillar Hong Kong-action har väldigt bra erfarenheter av detta bolag som alltid strävat efter att göra så bra utgåvor som möjligt när de släppt en ny film och verkligen gör allt för att gräva fram extramterial till dessa. Tyvärr så har bolaget numera gått i konkurs, vilket gör att dessa fina utgåvor troligen snart är ett minne blott.

Butiken jag beställde hos är den stora engelska kedjan HMV. De hade sänkt pris på samtliga av dessa fyra filmer och de låg på 4-6 pund styck, jämfört med Dischsop som tar 269-299 kr styck för samma utgåvor. Det som var dyrt var i så fall frakten, som låg på 2,5 pund per film, men trots detta så tjänade jag 620 kr på att beställa filmerna från england istället för att köpa dem i sverige. Dessa var filmerna jag beställde:

  • Wheels on Meals – Platinum 2-disc Edition
  • Dragons Forever – Platinum 2-disc Edition
  • Winners and Sinners
  • Dragon Lord

Alla dessa är filmer med Jackie Chan, och Wheels on Meals är en av mina största favoriter med honom över huvudet taget.

Nu har ju jag redan alla dessa titlar sen tidigare på DVD från Hong Kong, men jag hoppas på att kunna sälja mina gamla ex på Tradera och förhoppningsvis få ut en hyfsad peng på dem så att mellanskillnaden för att byta ut dessa gamla utgåvor mot de nya inte blir så stor. Men med tanke på hur mycket de snyggat upp filmerna på de nya utgåvorna så kan det i alla fall vara värt en slant.

Funkar det här så bra som det låter så kommer det troligen bli fler beställningar från england i framtiden :)

Heroes!

Heroes - DVD & HDDVD

En del av er har säkert sett tv-serien Heroes som går på TV 4. Nu funderar jag på att införskaffa serien på DVD eller HDDVD, men priserna är lite konstiga.

Den amerikanska utgåvan, som saknar svensk text, kostar 370:- på Axelmusic och innehåller HELA den första säsongen.I Sverige har de tydligen bestämt sig för att dela upp dem i två boxar som kostar 259:- styck, vilket betyder att du får betala 518:- om du skall ha HELA säsongen och det enda som du får för de extra pengarna är svensk text och att du får två boxar i bokhyllan istället för en.

Sen finns ju även serien på HDDVD i USA med betydligt bättre upplösning och ännu mer extramaterial än DVD-utgåvorna, även denna saknar svensk text, och kostar 599:- på Axelmusic.

Nu får man ju beslutsångest över vilken man skall köpa. Det vore ju häftigt att ha den på HDDVD, men sen skulle det ju bli mycket billigare att köpa den amerikanska DVD-utgåvan…
Jag väntar helt enkelt och ser vilka som går ned i pris till efter jul ;)

Arnold i hög upplösning…

T2 HDDVDJag har inte fått de titlar som jag beställde från Axelmusic ännu (men de borde dyka upp när som helst nu) men jag upptäckte en intressant titel här om dagen, Terminator 2 : Le jugement dernier… eller Terminator 2: Judgement Day som den heter på engelska. Så som det verkar så är denna titel Blue-Ray exklusiv i staterna men kommer på HDDVD från Studio Canal i Frankrike så nu har jag förbokat den från franska Amazon. Blir mitt första köp därifrån, men som det ser ut nu så kan det bli en hel del fler, eftersom många Blue-Ray-exklusiva titlar släpps på HDDVD av andra studios i europa.
Tack gode gud för internet (och fyll gärna på min plånbok så är du hygglig ;) )