Arkiv för kategorin ‘Bloggen’

Will be back shortly…

Hej allihop… eller hej på er som läser detta. Denna blogg är ganska död för tillfället då jag inte känner mig riktigt bekväm med varken formatet eller utseendet. Detta kommer dock att ändras inom kort.

Då det kommer sig så att min bror flyttat sin sida till en egen domän, The King of Slackers, och jag nu är ensam på min domän så kommer denna blogg inom kort att stängas ned. Istället kommer en ny blogg att öppnas under www.svalas.net i ett enklare format, som kanske inte är så ”bloggaktigt” men som jag känner mig mycket mer nöjd med. Detta kommer då att vara baserat på den nya WordPress 3 som nyligen släppts och som innehåller många nya funktioner som gör att jag kommer kunna göra saker som jag tidigare försökt mig på att hacka in i gamla versioner av WordPress till en viss del. Många nya spännande funktioner och en ny, mer anpassningsbar sida för mig. Får jag bara färdigt mitt nya tema och ordning på de nya funktionerna så kommer jag att låsa denna sida som ett slags arkiv och istället koncentera mig på den nya sidan.

Glad midsommar allihop!

Nystart på bloggen!

Det nya temat för bloggen

Nu händer det grejer på bloggen! Nytt tema till min egen då jag äntligen är klar med en annan grej som även den snart avslöjas. Nu skall jag äntligen kunna koncentrera mig mer på att verkligen skriva innehåll till bloggen än att styla med HTML och CSS istället.

Det kommer att ändras ett par småsaker i temat lite eftersom då jag inväntar nya revolutionerande funktioner som inte kommer förrän i WordPress v.3.0 som kommer inom kort och jag har lite småsaker kvar att justera i layouten, men jag hoppas verkligen att det nya utseendet och framtida innehåll kommer att uppskattas.

PS. Om nån stöter på några underliga fel med mitt nya utseende så hör gärna av er om det så jag kan rätta till det eventuella felet. Tack!

The return of the long lost update…

Hej hej alla som läser (ja det är väl du det…). Jag vet att det är extremt länge sedan jag uppdaterade min lilla blogg… som vanligt har jag lagt ner mer arbete bakom kulisserna än på innehållet.

Till sommaren hoppas jag kunna ändra på det i alla fall och jag skall börja skärpa mig och få in lite innehåll på sidan också.

Twitter badgeTill att börja med så har jag nu registrerat mig på Twitter och lagt till en widget till höger på sidan där ni kan se mina fem senaste twitters. På söndagarna så postas det även en samlad post med veckans ”tweets” automatiskt.

Twitter skall ju även komma till Xbox 360 i höst så jag tänkte att det är lika bra att förbereda sig ;-)

Flytt till ny server…

Då Spray mitt i allt måste sluta med sitt webbhotell där min domän och sida ligger så skulle allting flyttas över till ett nytt bolag som heter Ballou. Om man anmälde allt i id och följde instruktionerna så skulle allt gå smärtfritt… HA!

Sidan/domänen har varit nere i fyra dagar på grund av att de missat någon liten detalj. Inga meddelanden fick man om att flytten genomförts fast jag valde detta när jag skrev upp mig. Fel uppgifter till mailservrarna fick jag också så mailen funkade inte på tre dagar. Filerna på FTP:n ligger i en enda röra mot vad de gjorde hos Spray. Kontrollen jag hade över min sida hos Spray verkar inte finnas inom räckhåll då jag inte kan kontrollera utrymmesbegränsningar för mail och databas samt att jag inte kan skapa egna underdomäner automatiskt…

Visst, jag kan förstå att de hade stressigt men jag blev i alla fall utlovad att all funktionalitet som fanns på Spray skulle finnas här också… vi får se hur väl de sköter sig efter stressen för om det inte blir bättre så blir det byte på nytt.

Dags att skriva lite kanske…

Nu var det väldigt, väldigt längesen jag skrev nåt här på bloggen… fy på mig!

Jo, jag har klarat ut storyn i Fable 2, som jag skrev om senast, och det är bra. Så bra att jag fortsatt spela det även efter att jag klarat ut storyn. Det finns en hel del quests kvar att klara av och dessutom så har Lionhead (tillverkarna av spelet) nu släppt det första lilla tillägget ”Knothole Island” som är ett helt nytt område att utforska. Ett av de bästa spelen 2008, enligt mig i alla fall.

Sen har jag även jobbat vidare med bloggen, även om det inte syns. Det mesta är uppdateringar och uppgraderingar bakom kulisserna som ni inte märker av, men som gör mycket för mig. Självklart gick inte det heller felfritt och det tog ett tag att fixa… som vanligt.

Sen håller jag även på med en fotosida till vår och föräldrarnas katter. Förhoppningsvis blir den också färdig inom en snar framtid…

Sen har det ju varit lite annat också, såsom jul och nyår. Julen var helt ok och man fick lite fina presenter. Nyår var också skoj. God mat och besök från föräldrarna och till och med deras ena katt, Russell.

Tyvärr fick jag sedan en släng av influensa och har varit sjuk sen nyår, men  nu är jag nästan frisk.

I år skall jag försöka att skriva lite mer i bloggen, fixa färdigt en del annat jag påbörjat och hoppas på en bra fortsättning.

Tack och hej!