Arkiv för kategorin ‘Aktuellt’

Will be back shortly…

Hej allihop… eller hej på er som läser detta. Denna blogg är ganska död för tillfället då jag inte känner mig riktigt bekväm med varken formatet eller utseendet. Detta kommer dock att ändras inom kort.

Då det kommer sig så att min bror flyttat sin sida till en egen domän, The King of Slackers, och jag nu är ensam på min domän så kommer denna blogg inom kort att stängas ned. Istället kommer en ny blogg att öppnas under www.svalas.net i ett enklare format, som kanske inte är så ”bloggaktigt” men som jag känner mig mycket mer nöjd med. Detta kommer då att vara baserat på den nya WordPress 3 som nyligen släppts och som innehåller många nya funktioner som gör att jag kommer kunna göra saker som jag tidigare försökt mig på att hacka in i gamla versioner av WordPress till en viss del. Många nya spännande funktioner och en ny, mer anpassningsbar sida för mig. Får jag bara färdigt mitt nya tema och ordning på de nya funktionerna så kommer jag att låsa denna sida som ett slags arkiv och istället koncentera mig på den nya sidan.

Glad midsommar allihop!

En svensk bland koalor och wallabys…

…eller kanske inte riktigt. Han lär väl kanske se nån medans han är där men de är inte som att han skall springa fritt bland dem eller nåt.
Idag så skall alltså min yngre bror Tobias åka till Australien och stanna där i ett år, är det tänkt. Där skall han bo i Melbourne hos sin flickvän Sam och förhoppningsvis ha det trevligt och skoj. Lär bli lite skillnad att bo i Melbourne än i Köping. För er som inte vet så har melbourne 3,9 miljoner (!) invånare mot Köpings 25 000. Fast man får också tänka på att Melbourne faktiskt är mer glesbefolkat än Stockholm då Stockholm har en befolkningstäthet på 3 321 invånare/km² och Melbourne bara 1 566 invånare/km².

Fast jag måste erkänna att det blir lite tråkigt när ens enda bror försvinner till andra sidan jordklotet bara så där. Kommer sakna våra spelkvällar ihop framför 360:n. Förhoppningsvis så kan vi köra lite mot varandra över Xbox Live medans han är där.

Hur som helst så önskar jag honom lycka till och hoppas han får ett trevligt äventyr och att han inte låter som Crocodile Dundee efter ett par veckor där borta ;)

Hänt i helgen…

Jaha då skall jag ta mig lite tid och uppdatera er lite om vad jag haft för mig i helgen, i ingen speciell ordning…

I fredags så kom mitt ex av Army of Two: The 40th Day till Xbox 360 som jag ropade in på Tradera i helgen. Perfekt timing att det hann anlända så bror och jag skulle hinna spela det i helgen. Det första spelet var skitkul att spela i co-op just för att spelet är gjort för att spelas så och inte ett singel-player spel där man bara slängt dit funktionen som utfyllnad. Många klagade över det första spelet, men jag måste påstå att det är ett av de roligaste spel jag spelat. Och för er som undrar så kan jag säga att det mesta man irriterade sig på i det första spelet är fixat denna gång och att det fortfarande är lika kul.

Vi var också till Västerås i helgen där det blev lite shoppande på bland annat Ikea, Elgiganten och Mediamarkt. Jag inhandlade Heavy Rain till PS3 på Mediamarkt, då priset var helt ok och jag gillade demot. På Elgiganten hittade jag 2-disc utgåvan av Star Trek på Blu-ray för 99:- och på Ikea handlade vi allt möjligt smått och gott som behövdes till lägenheten.

En inte så skoj start på en arbetsdag

Att vakna upp klockan innan klockan fem på morgonen med en sprängande migrän är ingen vidare bra start på dagen.

Jag tog mig min vanliga ”migrän-coctail” med piller (2 alvedon och en Ibumetin) och tog det lugnt och lite te på det och som tur var så lugnade det ner sig lite. Känner den dock lite i bakhuvudet där den ligger och lurar fortfarande…

Nyaste tillskottet i vår familj

Här har ni Ares. Vår senaste medlem i vår familj och katt nummer tre. Samma ras som de tidigare två, sibirisk katt.

Ares kommer från mina föräldrars första avelskull efter deras katter, Moja Otrada (pappa, kallas till vardags för Russel) och Venus (mamma). Fem kattungar blev de och alla är sällskapliga, sociala och busiga.

Det tog ett par dagar innan Mimmi accepterade honom, men med Edozei var det inga problem alls. Han verkade bara glad att få en ny lekkamrat.