Arkiv för kategorin ‘Katter’

Bilder på kissarna

Dag två med Mimmi

Idag är andra dagen med Mimmi som medlem i vår familj och dagen har varit hyfsat lugn.

Den mesta tiden har hon haft Edozei efter sig när hon utforskat så han har fått sig några örfilar idag med. Nu mot kvällen så låter han henne vara mer och mer ifred dock. Han tyckte mycket om Mimmis transportbur som hon kom i och sover i den med jämna mellanrum. Tyvärr har han varit så upptagen med att hålla koll på Mimmi att han inte hinner gosa med oss som han brukar så Sabina fick sova ensam igår kväll :-(

Mimmi har idag vågat utforska lite mer av lägenheten och har även hunnit krångla in sig under vår soffa, vilken vi trodde att vi gjort kattsäker… men icke då. Hon känner sig fortfarande inte så pass säker att hon kommer fram och kelar med oss, men idag får vi åtminstonde klappa henne där hon ligger. Favoritliggplatsen för tillfället är i alla fall uppe på kornischen i vardagsrummet dit Edozei inte kan följa efter då han blivit för tung. Han försökte ta sig upp på den i förra veckan och vände omedelbart om när han upptäckte hur mycket den svajade :-)

I stort sett så går allt sakta men säkert framåt och hon verkar bli mer och mer säker på sitt nya hem och familjemedlemmarna. Hoppas bara hon gör fler framsteg under veckan så skall jag försöka skriva mer till helgen.

Nu avslutar jag med lite bilder på Mimmi och Edozei.

Tillökning i familjen…

Tidigt imorse, runt 04.20, så fick vi tillökning i vår lilla familj.

Nej, det är inget barn som kommit till världen om ni trodde det utan vi har hämtat hem en liten katt-tjej på 10 månader som heter Mimmi. Hon är av rasen sibirisk katt, precis som vår lilla katt-kille Edozei. Tyvärr hade hon lite problem med att komma överens med de övriga katterna hemma hos sin uppfödare så vi hoppas att hon skall få det bättre hos oss i sällskap av vår Edozei som verkligen skulle behöva en lekkamrat.

Hittills har dagen gått ganska hyfsat. Vi var mest oroliga för hur Edozei skulle behandla henne men det är än så länge mest hon som klappat till honom när han kommit för nära, vilket händer ganska ofta för han är väldigt nyfiken och springer efter henne nästan hela tiden. Men nu till kvällen har de kommit bra överens ändå och lugnat ned sig något.

Bilder kommer upp på sidan imorgon när vi orkat tömma kameran…