Arkiv för februari, 2008

Kom ihåg att Playstation 3 är regionsfri!!

PS3 banner

Förvånansvärt många jag snackar med vet inte om att Playstation 3 är regionsfri när det gäller PS3-spel. Regionskodningen på maskinerna gäller endast för film och möjligen PS2-spel, men PS3-titlar är helt fria från allt vad regioner heter.

Så gå gärna in på Play-Asia och se vad det finns för trevliga spel att importera från asien, eller kolla in t ex Amazon för spel från USA. Tyvärr så skickar Play-asia inte amerikanska PS3-spel till Europa, tack vare klagomål från Sony, men det finns gott om andra butiker som gör.

Kanske du inte orkar vänta på att en viss titel skall översättas till franska/spanska/italienska innan den kommer hit till europa när du ändå bara skall spela det på engelska. Importera den amerikanska versionen och slipp vänta på översättningar som du ändå skiter i.

Du kanske är en sån där som älskar alla de underliga, roliga och finurliga spel från Japan som vi aldrig ser röken av här i Europa. Importera! Många spel går att spela även om du inte kan läsa varje ord i menyerna. Fightingspel och pusselspel går ofta att klara utan att kunna läsa japanska, men du kanske skall undvika spel med för mycket text om du inte pluggat japanska X antal år och pratar det flytande ;)

Förboka spelen och få dem samtidigt som de släpps i USA, slipp vänta i månader på att få spela spelet. Du kan till exempel boka den amerikanska utgåvan av Metal Gear Solid 4 utan problem.

Men det är imponerande av Sony att för en gångs skull strunta i regionskodning och låta oss spelare spela spelen vi vill ha. Dessutom så kanske det inte blir lika populärt att chippa sin maskiner då man redan kan spela de där ovanliga spelen som man hoppades skulle komma i din region men aldrig blev släppt.

Lost Odyssey

Lost Oddyssey, JAP Vs. EUR

Jaha. Då har man beställt sitt första importspel till Xbox 360, och det blev den asiatiska utgåvan av Lost Odyssey som fick den stora äran. Spelet råkar faktiskt funka på PAL-maskiner (om man klarar av PAL 60 det vill säga), men inte på amerikanska maskiner :)
Varför importerar jag detta spel då när det alldeles strax kommer ut i Europa? Jo, av ett flertal anledningar.

Anledning ett: Priset. 355:- inklusive frakt om man köper det från Play-Asia. Kanske blir det ett par kronor dyrare om det råkar fastna i tullen, men förhoppningsvis slipper jag det. Den europeiska utgåvan av spelet hamnar väl på 599:- som det ser ut just nu.

Anledning två: Förpackningen. När spelet släpptes i USA så kom spelet väldigt dåligt förpackat med tre skivor på en och samma plutt i fodralet och den fjärde skivan i en pappficka. Hur billigt låter inte det. I asien så kommer spelet i ett riktigt fodral med hållare för alla fyra skivorna. Nu vet jag ju inte hur det kommer förpackas här i europa, men det skulle inte förvåna mig om det blir likadant som USA.
UPPDATERING: Tydligen så får PAL-utgåvan ett riktigt fodral, i alla fall den australienska PAL-utgåvan. Troligen blir det likadant här så det verkar bara vara USA som blir blåsta :)

LO Packetering

Anledning tre: Man kan välja mellan japanskt, engelskt och koreanskt tal och engelsk, japansk eller kinesisk text. Tydligen så är även manualen på engelska :)
Så länge man kan spela spelet med japansk tal och engelsk text så är jag fullt nöjd. Jag behöver inte de andra onödiga språken som kommer med i den europeiska utgåvan såsom tyska, franska och italienska.

Jag har hört att spelet hade ett par buggar i den japanska versionen, men att de skall vara fixade i den asiatiska. Förhoppningsvis stämmer detta. Många klagade på Blue Dragon, Mistwalkers tidigare spel, men personligen så tycker jag att det är ett av de roligaste RPG som släppts sedan Final Fantasy IX. Om detta spel klarar av att vara lika bra så kommer jag att vara fullt nöjd.

Nu återstår bara att vänta på att spelet skall dyka upp… 5-10 dagar har aldrig känts så länge.

Lost Odyssey