Arkiv för april, 2008

En film man verkligen ser fram emot…

The Dark Knight

Uppgradering av WordPress

Om någon var in på sidan idag och tyckte den såg underlig ut så berodde det på att jag höll på att uppdatera själva motorn bakom bloggen, WordPress, till senaste stabila versionen som är v 2.5. Läs mer om nyheterna i denna version här och här.

Självklart skall det alltid strula när man gör sånt här så först så krånglade servern under uppladdningen (tack för det Spray…) och när man väl lyckats få upp alla filer till servern och uppgraderat så förstör det min ”hemmahackade” länklista.

Nu, efter ett par timmars kodande, är allt fixat (hoppas jag) och jag har kommit närmare att släppa min första egenkodade WordPress-widget, Links Expander, då jag börjat få ordning på min PHP-kod för de expanderande länkarna på min sida. När den blir helt färdig vet jag dock inte…

Hoppas ni gillar sidan som den är i alla fall, så kanske jag slänger in lite fler förbättringar i framtiden.

Hong Kong Legends

HKL - Jackie Chan

Då har jag nu lagt min första beställning från en webbutik i england för första gången i mitt liv. Av någon anledninghar jag aldrig kollat upp priser och så i england, men det visar sig vara ganska humana priser trots att pundet är värt så många kronor.

Filmerna jag beställde var allihop från bolaget Hong Kong Legends. Vi som gillar Hong Kong-action har väldigt bra erfarenheter av detta bolag som alltid strävat efter att göra så bra utgåvor som möjligt när de släppt en ny film och verkligen gör allt för att gräva fram extramterial till dessa. Tyvärr så har bolaget numera gått i konkurs, vilket gör att dessa fina utgåvor troligen snart är ett minne blott.

Butiken jag beställde hos är den stora engelska kedjan HMV. De hade sänkt pris på samtliga av dessa fyra filmer och de låg på 4-6 pund styck, jämfört med Dischsop som tar 269-299 kr styck för samma utgåvor. Det som var dyrt var i så fall frakten, som låg på 2,5 pund per film, men trots detta så tjänade jag 620 kr på att beställa filmerna från england istället för att köpa dem i sverige. Dessa var filmerna jag beställde:

  • Wheels on Meals – Platinum 2-disc Edition
  • Dragons Forever – Platinum 2-disc Edition
  • Winners and Sinners
  • Dragon Lord

Alla dessa är filmer med Jackie Chan, och Wheels on Meals är en av mina största favoriter med honom över huvudet taget.

Nu har ju jag redan alla dessa titlar sen tidigare på DVD från Hong Kong, men jag hoppas på att kunna sälja mina gamla ex på Tradera och förhoppningsvis få ut en hyfsad peng på dem så att mellanskillnaden för att byta ut dessa gamla utgåvor mot de nya inte blir så stor. Men med tanke på hur mycket de snyggat upp filmerna på de nya utgåvorna så kan det i alla fall vara värt en slant.

Funkar det här så bra som det låter så kommer det troligen bli fler beställningar från england i framtiden :)

Stockholmsresa

dustinexpo.jpg

Nu var det ett tag sedan jag skrev här, så jag skall väl fylla på med lite nytt och berättar då om vad vi gjorde igår.
Dustin Home hade hemelektronikmässa i Globen, Stockholm, och inträdet var gratis. Jag, Sabina och Tobias (brorsan) åkte dit för att kolla på mässan och se vad det var för nåt.

Mässan var väl ok, men personligen tycker jag den var väldigt tam. De visade många saker, men det var ändå inget som var någon större nyhet och så vitt jag kunde se så var det ingenting som såldes direkt på mässan, utan man fick beställa grejerna från Dustin och få dem hemskickade.

Som tur är så finns det ju annat att kolla på i Stockholm förutom mässan så vi hittade lite kul saker ändå:

ape-dvd.png Another Public Enemy (R2) från engelska Tartan Extreme för 59:- på rea hos Sci-fi och fantasy bokhandeln i Gamla Stan.
Koreansk thriller som förhoppningsvis är lika bra som den första filmen var.
Här kommer synopsis för filmen (på engelska för jag är lat och orkar inte översätta:
”This time around, Kang Chul-joong, Seoul’s answer to Dirty Harry, is on the case of former high school classmate Han, who’s about to become the chairman of the Myung-Sun Foundation. However, he’s also suspected of bribery, embezzlement, even murder and with Han always one step ahead of Kang what can our hero do to bring this white collar ”public enemy” to justice?

Find out in Kang Woo-suk’s provocative exploration of the illicit relationship between Korean big business and Seoul’s shadowy underworld.”

wk-dvd.pngWarrior King (även känd som Tom Jong Goon eller The Protector). 99:- på Sci-fi och Fantasy bokhandeln.
Detta är thailändsk action när den är som bäst. En fantastisk film med massor med action. Gillar man typiska kung fu-filmer som de med Jackie Chan eller Bruce Lee så borde man verkligen se den här(och även då filmen de gjorde innan denna, Ong Bak).
Huvudrollen spelas av den fantastiske Tony Jaa och en vigare människa får man nog letaefter.
Handligen är att tjuvjägare stjäl huvudpersonens två elefanter som han skött om sen barnsben och sålt dem till gangsters i Australien. Självklart blir han förbannad och följer efter dem sör att finna de skyldiga, och sina kära elefanter
Storyn kanske låter lite tunn, men det är actionscenerna som verkligen gör filmen ;)

gmk-dvd.png
Godzilla: Mothra and King Ghidora Giant Monsters All-out Attack (R3)
Jag är en stor ”Kaiju” (stora monster som t ex Godzilla, Gamera)-fantast ( och blev glad när jag äntligen kunde hitta denna film för bara 99:-. Nu har jag alla Godzill-filmer från 1985 och framåt på DVD :)
Handligen vet jag inte så mycket om ännu, eftersom det inte stod så mycket på omslaget, men det är väl som vanligt: Godzilla kommer och attackerar Japan, slåss med några monster och sen lyckas människorna bli av med honom och firar att de vunnit… inte vet jag, men det är vad som brukar hända mer eller mindre.

the-x-files-resist-or-serve-eur.png Sen blev det även ett spel. Vi var in på både Game och EB Games men jag hittade inget som lockade så värst, innan jag hittade detta spel till PS2, The X-files: Resist or Serve, för bara 39:-.
För det priset så kan man väl riskera att det inte är nåt toppenspel, men storyn är skriven av samma personer som skrev på TV-serien och nu när det kommer en ny X-files film till sommaren så kan det vara kul att spela inför den :)

Hur som helst så var det en kul dag i Stockholm med fint väder. Vi lyckades förstås försova oss på morgonen och vaknade när det var runt 20 minuter tills vi skulle åka, men förutom det så var det inga större fel på dagen. Hittade rätt på tunnelbana och vi gick inte vilse en enda gång, maten på McDonalds var skitgod (för en gångs skull) och de har verkligen lyckats fixa upp restaurangen på centralen riktigt fint mot hur den var förr.