Arkiv för augusti, 2008

Samlingar i samlingen…

Jaha, då var det dags att skriva lite här igen då…

Till att börja med så har jag efter mycket funderande hit och dit bestämt mig för att komplettera min Studio Ghibli-samling. Efter att jag köpt sju av de femton filmerna i serien från Axelmusic så bestämde de sig för att sluta plocka hem de australienska utgåvorna, som jag köpt, och istället bara sälja de amerikanska utgåvorna som tyvärr, i vissa fall, blivit sönderklippta och omredigerade av Disney. Så där stod jag med en halv samling matchande omslag i min bokhylla.

Nu bestämde jag mig igår kväll för att beställa de resterande filmerna direkt från Australien via Madman Entertainments hemsida och webbutik. Det blev faktiskt inte så dyrt per film som man skulle kunna tro eftersom flera av filmerna har funnits ute ganska länge nu och hunnit gå ned i pris. Hur som helst kommer det bli väldigt skönt att ha alla dessa underbara filmer i min ägo, och med matchande omslag till och med :)

Sen får jag även hem en annan samling i dagarna. ”James Bond Ultimate collection”, samtliga Bond-filmer (ja, alla officiella i alla fall) ända fram till den senaste, Casino Royale (som jag redan har), i nyrestaurerade versioner med bättre bild och ljud än tidigare samt en massa nytt trevligt extramaterial.

Nu hade jag ju precis lyckats samla ihop hela den föregående samlingen lagom tills de utannonserade dessa ”ultimate”-editions och man blev ju lite irriterad. Nu när de dessutom kört de äldre utgåvorna av filmerna tillsammans med Expressen så får man ju inte ens ut en tiondel av värdet på originalutgåvorna som jag samlade ihop :(

Hur som helst, CDon.com har just nu en drive där du kan beställa sex stycken filmer/boxar ur en viss kampanj och då få hela den nya Bond-samlingen, med portfölj, alldeles gratis. Räknar du ihop summan på filmerna/boxarna du måste köpa för att få den så blir det som billigast 1074:-, vilket är ett väldigt bra pris.

Nu har man i alla fall bäddat för ett par filmkvällar i soffan där hemma ;)

Semestern är slut och familjen växer!

Jag vet att jag har slarvat med bloggen under sommaren, men jag har haft semester och då skall man ta det lugnt och vila ut. Jag har varit på Öland i en vecka med Sabina och hennes familj, cruisat i Askersund med familjen, legat hemma och varit förkyld och spelat lite spel och tittat på film… men nu är semestern slut.

Familjen har dessutom fått en liten tillökning i form av en väldigt busig kisse. Edozei heter han och är av rasen Sibirisk katt. Eftersom han är är en renrasig kisse med stamtavla och hela balettetten så var han inte billig direkt, men pengar har inget med saken att göra. Det speciella med den här rasen är att de flesta kattallergiker tål den här rasen då den saknar vissa ämnen i pälsen som allergikerna inte tål och då min bror är allergisk och jag fortfarande vill ha besök av honom så blev det en sibirisk kisse. Sen har ju mina föräldrar redan fyra stycken katter av samma ras så jag vet ju hur mysiga de är.

Nu är det ju så att även om rasen heter Sibirisk katt så kommer faktiskt inte Edozei från Sibirien utan från Arboga. Innan han kom till oss så bodde han hos uppfödaren Airi Andersson tillsammans med sina syskon och föräldrar samt några till kattkompisar så vi var lite oroliga för hur han skulle trivas när han blev ensam med oss, men det verkar som att vi oroade oss i onödan för han verkar trivas jättebra. Han sover, gosar och busar för fullt.

Jo, och senast jag skrev nåt så såg jag fram emot Metal Gear Solid 4. Det tog bara att par dagar att klara och jag tyckte det var väldigt, väldigt bra. Kanske inte det bästa i serien, men ändå väldigt kul.
Förutom MGS4 så har jag även hunnit spela igenom följande spel: Uncharted (PS3), Phoenix Wright: Ace Attorney – Justice for All (NDS), Phoenix Wright: Ace Attorney – Trials and Tribulations (NDS).
Phoenix Wright-serien är, enligt mig, den helt klart bästa spelserien på Nintendo DS.
Det blev även en hel del nya spel inköpta under semestern… lite för många när man tänker efter…

Nu skall jag försöka att skärpa mig lite med bloggen och skriva minst en gång i veckan i den… sen får vi se om den kanske får ett nytt utseende under hösten också. Funderar på att få den att passa bättre på widescreen-skärmar eftersom det är vad de flesta har nu för tiden.