Arkiv för oktober, 2008

Mina äventyr i landet Albion


Nu var det ett tag sedan jag skrev här på bloggen så jag tänkte skriva om mitt senast inhandlade spel till Xbox 360, Fable II.

Personligen tyckte jag att det första Fable var ett av de bästa spelen på gamla Xbox:en men det var lite mycket att hålla reda på och lite svårspelat i längden. Dock var det väldigt kul att spela och få se vilka val som påverkar vad.
Nu i Fable II så har de faktiskt lyckats väldigt bra med att åtgärda vissa av felen med ettan, men tyvärr har de även orsakat fel på saker som redan var bra i det första spelet. En av sakerna som har blivit sämre är magierna då man nu måste ladda upp dem om man vill kasta mer än level 1 istället för att kasta level 3 på en gång. En annan sak de strulat till är att man inte kan binda funktioner och magier till utvalda knappar som i ettan.

Hur som helst så har jag spelat spelet i ca en vecka nu av och till och måste säga att det är ett väldigt roligt spel och om man verkligen vill så kan man få ut väldigt myckat av spelet om men ger sig in i alla sidequests och utforskar världen ordentligt. Man kan gifta sig och skaffa familj, ha sex (med både män och kvinnor oavsett vad du själv är för kön), bli kändis/alkis/multimiljonär/magiker/sektledare/präst, nästan precis vad man vill.

Nu har jag väl ett par timmar kvar på spelet innan jag klarar storyn, men än så länge har jag haft väldigt skoj. Och efter att storyn är slut så kommer jag garanterat att fortsätta spela och leta efter nya sidequests.

Skriver mer när jag väl klarat storyn…

Halo 3 expanderar – Halo 3: Recon

För er som inte redan vet så pågår just nu Tokyo Game Show 2008, en av årets viktigaste spelmässor.

På denna mässa så avslöjade Microsoft att det skall släppas en expansion till Halo 3 som är framtagen av Bungie, seriens skapare, som kallas ”Halo 3: Recon”.

Expansionen, som faktiskt är en helt ny singelplayer-kampanj plus nya multiplayer banor, skall tydligen ustspelas innan storyn man fick spela i Halo 3 då jorden väntade på att Master Chief skulle komma till undsättning.

Man spelar en så kallad ODST (Orbital Drop Shock Trooper) och spelet skall tydligen gå ut mer på att smyga sig fram än tidigare, vilket jag tycker låter som lite skoj omväxling.

Tyvärr får vi dock vänta tills hösten 2009 innan vi får köpa spelet på skiva i butik. Jag var glad att höra att det faktiskt skulle släppas på skiva i butik istället för som DLC då det känns mer som en riktig produkt.

REA på Xbox Live!

Tänkte passa på att tipsa om att det är rea på tillägg på Xbox Live för tillfället. Expansioner och tillbehör till alla möjliga spel är prissänkta, men det gäller bara fram tills den 5:e oktober. Det är expansioner och uppdrag till bland annat Mass Effect och Oblivion, musikpaket till Guitar Hero 3, tillbehörspaket till Forza 2 och Beautiful Katamari samt bonuspaket till Lost Odyssey.

Skynda och fynda!

Smygpremiär… typ.

Nu Känner jag att jag är så pass färdig med det nya utseendet att jag törs visa upp det lite. Det är inte 100% färdiganpassat ännu så en del sidor kan vara på lite ”svengelska” och se konstiga ut på andra sätt, men det är saker som jag jobbar för fullt på.
Sidan ser inte heller ut som den ska om ni har för gammal version av Internet Explorer (äldre än v.7), men ni borde ändå byta till den bättre webbläsaren Firefox…