Arkiv för mars, 2009

Ett riktigt bra spel till DS avklarat

timehollow

Igår spelade jag mig igenom ett riktigt bra spel till Nintendo DS. Spelet heter Time Hollow och är utgivet av Konami.

Spelet är ett äventyrsspel liknande t ex Ace Attourney spelen. Spelet har till och med riktiga animerade mellansekvenser och det är inte så vanligt på den lilla DS:en.

Man spelar den 17-åriga Ethan som vaknar upp en morgon och inser att hans föräldrar är försvunna. Han frågar runt och det visar sig att de dog för 12 år sedan(?). Han finner snart en magisk penna, The Hollow Pen, som tillåter honom att öppna portaler i tiden. Dock kan man inte öppna den när och var som helst utan bara vid platser som Ethan sett i de flashbacks som han har med jämna mellanrum och bara efter att man fått tillräckligt med information om dem.
Efter allt detta så förstår Ethan att någon eller något måste ha ändrat någonting i hans förflutna för att få bort hans föräldrar och att han måste använda pennan för att ställa allt till rätta.

Spelet har en väldigt intressant och välskriven story. Att de hela tiden ändrar i historien och att man får spela om samma moment med olika små ändringar som ger olika utgång var väldigt intressant. Spelet kändes alldeles lagom i längd och inte alls överdrivet svårt.

Helt klart ett av de bästa spelen jag spelat till maskinen, så om man gillar denna typ av spel så rekommenderas det starkt.

Här ovan så ser ni introsekvensen till spelet. Låten rockar fett!

Flytt till ny server…

Då Spray mitt i allt måste sluta med sitt webbhotell där min domän och sida ligger så skulle allting flyttas över till ett nytt bolag som heter Ballou. Om man anmälde allt i id och följde instruktionerna så skulle allt gå smärtfritt… HA!

Sidan/domänen har varit nere i fyra dagar på grund av att de missat någon liten detalj. Inga meddelanden fick man om att flytten genomförts fast jag valde detta när jag skrev upp mig. Fel uppgifter till mailservrarna fick jag också så mailen funkade inte på tre dagar. Filerna på FTP:n ligger i en enda röra mot vad de gjorde hos Spray. Kontrollen jag hade över min sida hos Spray verkar inte finnas inom räckhåll då jag inte kan kontrollera utrymmesbegränsningar för mail och databas samt att jag inte kan skapa egna underdomäner automatiskt…

Visst, jag kan förstå att de hade stressigt men jag blev i alla fall utlovad att all funktionalitet som fanns på Spray skulle finnas här också… vi får se hur väl de sköter sig efter stressen för om det inte blir bättre så blir det byte på nytt.

Förlåt för att jag inte skriver så mycket…

Nu var det riktigt länge sen jag skrev nåt, men jag har självklart haft fullt upp ändå.
Vi har varit sjuka i omgångar där hemma och haft det lite jobbigt ett tag, men nu verkar det äntligen bli lite bättre.

Vi har spelat en hel del Rock Band 2, som är en enorm förbättring över det första spelet, och det är helt klart som roligast när man är så många som möjligt. Sen har jag även fått tag i ett par andra nya spel sen jag skrev sist: Tombraider: Underworld, Prince of Persia och Iron Man till 360 och Siren: Blood Curse till Playstation 3 (på disk, inte nedladdat).

Jag har även byggt ihop en sprillans ny mediacenter-dator som jag kopplat till min TV. Har krånglat in både Linux (Ubuntu) och Windows (Vista) på den och även om den inte är riktigt färdigbyggd (saknar lite småsaker som fjärr och så) så har jag väldigt roligt med den.

Sen håller jag fortfarande på med brorsans nya sida. Nu är det inte mycket kvar innan vi kan öppna den, men det kommer ändå att ta lite tid då jag måste koda in lite nya funktioner som inte fanns i temat från första början.

Funderar på att kanske börja ”microblogga” lite så det kommer in lite text lite oftare istället för en klump text med enormt långa mellanrum…