Arkiv för februari, 2010

Hänt i helgen…

Jaha då skall jag ta mig lite tid och uppdatera er lite om vad jag haft för mig i helgen, i ingen speciell ordning…

I fredags så kom mitt ex av Army of Two: The 40th Day till Xbox 360 som jag ropade in på Tradera i helgen. Perfekt timing att det hann anlända så bror och jag skulle hinna spela det i helgen. Det första spelet var skitkul att spela i co-op just för att spelet är gjort för att spelas så och inte ett singel-player spel där man bara slängt dit funktionen som utfyllnad. Många klagade över det första spelet, men jag måste påstå att det är ett av de roligaste spel jag spelat. Och för er som undrar så kan jag säga att det mesta man irriterade sig på i det första spelet är fixat denna gång och att det fortfarande är lika kul.

Vi var också till Västerås i helgen där det blev lite shoppande på bland annat Ikea, Elgiganten och Mediamarkt. Jag inhandlade Heavy Rain till PS3 på Mediamarkt, då priset var helt ok och jag gillade demot. På Elgiganten hittade jag 2-disc utgåvan av Star Trek på Blu-ray för 99:- och på Ikea handlade vi allt möjligt smått och gott som behövdes till lägenheten.

Formblindhet?


Precis som det finns folk som är färgblinda eller ordblinda så verkar det helt klart finnas folk som även är formblinda.

Ofta får vi i mitt yrke, grafiker, önskemål om att sätta en text som tar upp en hel A4-sida i Word på en yta stor som ett visitkort (ca 9×5 cm om ni inte visste det…). Ofta får vi även en liggande bild där det finns plats för en stående eller tvärtom. Detta inträffar säkert ett par gånger i veckan på tryckeriet där jag jobbar, så det är inga isolerade händelser eller enstaka företeelser.

Alt detta tyder, enligt mig, på att det finns folk där ute som är helt formblinda… eller kanske enbart dumma.

Polisonger och helryggstatueringar…

Sitter just nu och spelar igenom spelet ”Yakuza 2″ på Playstation 2. Just precis, jag skrev Playstation TVÅ. Inte tre.
Jag köpte detta spel direkt det kom, men eftersom jag inte hade klarat ut ettan än och jag i samma veva hade alldeles för många intressanta spel att spela till nyare maskiner så blev det liggande.

I julas så blev jag lite sugen på att klara ut några spel som av en eller annan anledning blivit liggande och jag slutat spela mitt i. Ett av dessa var ”Yakuza”, det första spelet i serien till Playstation 2. Detta klarade jag ut på en helg (med hjälp Sabinas hjälp på en väldigt irriterande bana på slutet) och jag gillade verkligen storyn i det spelet.

Sen kom det, helt ur det blå, en pressrelease från Sega att man skall släppa det tredje spelet i serien, som är till Playstation 3, här i väst. Då detta spel varit ute ett bra tag i Japan och man inte hört ett ord om att det skulle komma hit så blev jag väldigt överraskad och glad. Nu måste jag bara spela ut tvåan också…

Så nu håller jag på och spelar det för fullt, och jag måste säga att det är bättre än ettan. Fler områden att besöka, fler intressanta karaktärer, och mycket av de små irritationsmoment som fanns i första spelet är borta.

Befinner mig på kapitel 7 just nu och skulle väl tro att jag är runt halvvägs genom spelet. Trean släpps den 12 mars så jag hoppas vara färdig med tvåan tills dess eftersom jag redan förbokat trean.

En inte så skoj start på en arbetsdag

Att vakna upp klockan innan klockan fem på morgonen med en sprängande migrän är ingen vidare bra start på dagen.

Jag tog mig min vanliga ”migrän-coctail” med piller (2 alvedon och en Ibumetin) och tog det lugnt och lite te på det och som tur var så lugnade det ner sig lite. Känner den dock lite i bakhuvudet där den ligger och lurar fortfarande…

Nyaste tillskottet i vår familj

Här har ni Ares. Vår senaste medlem i vår familj och katt nummer tre. Samma ras som de tidigare två, sibirisk katt.

Ares kommer från mina föräldrars första avelskull efter deras katter, Moja Otrada (pappa, kallas till vardags för Russel) och Venus (mamma). Fem kattungar blev de och alla är sällskapliga, sociala och busiga.

Det tog ett par dagar innan Mimmi accepterade honom, men med Edozei var det inga problem alls. Han verkade bara glad att få en ny lekkamrat.