Formblindhet?


Precis som det finns folk som är färgblinda eller ordblinda så verkar det helt klart finnas folk som även är formblinda.

Ofta får vi i mitt yrke, grafiker, önskemål om att sätta en text som tar upp en hel A4-sida i Word på en yta stor som ett visitkort (ca 9×5 cm om ni inte visste det…). Ofta får vi även en liggande bild där det finns plats för en stående eller tvärtom. Detta inträffar säkert ett par gånger i veckan på tryckeriet där jag jobbar, så det är inga isolerade händelser eller enstaka företeelser.

Alt detta tyder, enligt mig, på att det finns folk där ute som är helt formblinda… eller kanske enbart dumma.

1 kommentar till Formblindhet?

  1. Tobbe

    23 februari, 2010,
    kl. 21:06

    Med tanke på människorna jag får prata med på mitt jobb, så skulle jag nog säga att de är nog enbart dumma :P