Wiiiii!

WiiI fredags så fick jag hem den Wii som jag och Sabina köpt tillsammans och nu har vi hunnit testa den ett tag så jag tänkte skriva lite om vad jag tycker och tänker om denna lilla maskin.

Den må inte ha den häftigaste grafiken eller störst processorkraft av sina nutida konkurrenter. Den har inte ens DVD eller CD-uppspelning. En del säger till och med att den inte förtjänar att kallas ”next gen” som de övriga nyare konsollerna.
Däremot så har maskinen nyskapande kontroll, ett oslagbart pris, bakåtkompabilitet och spelglädje så det räcker till och blir över.

Själv var jag skeptisk till denna maskin ett bra tag, men allt eftersom så verkade den mer och mer lockande. Fast det så klart, hade inte Super Mario Galaxy kommit till den så hade jag nog inte köpt den än på ett tag, och det är jag nog inte ensam om. Super Mario-spelen har ju alltid varit det största dragplåstret till Nintendos konsoller och att det skulle ta så lång tid att få ett Mario-spel till den här maskinen tyckte jag var lite underligt. Men nu när man spelat det så förstår man varför. Spelglädjen i det nya Mario-spelet är total och att alla tidningar och webbsidor ger det toppbetyg och utnämner det till årets spel är ingen tillfällighet.

Men Mario-spelet är inte allt med denna maskin. Den revolutionerande kontrollen är både mångsidig och rolig och gör oftast så att man känner sig mer som en del inuti spelet och leva sig in i det, ibland nästan för mycket (vilket jag upptäckte när jag började ducka för fiendernas skott i Metroid Prime 3 Corruption).

Dessutom så har den bakåtkompabilitet och klarar av att spela alla mina gamla Gamecube original, vilket i princip betyder en maskin mindre i hyllan. Sen har vi även funktionen ”Virtual Console” vilket möjliggör att kunna tanka hem äldre speltitlar som släppts till Nintendos tidigare konsoller NES, SNES, N64 och även spel från andra äldre maskiner såsom t ex Sega Mega Drive, Dessa kunde dock vara lite billigare tycker jag, och att de är låsta till konsollen man tankat ned dem till är lite dumt då jag inte kan ta med mig spelet och gå över till en kompis för att spela det.

Hur som helst så är jag väldigt nöjd med maskinen och för första gången på länge är det riktigt skoj att spela sportspel till konsol :)

Kommentarer är avstängda.