Kom ihåg att Playstation 3 är regionsfri!!

PS3 banner

Förvånansvärt många jag snackar med vet inte om att Playstation 3 är regionsfri när det gäller PS3-spel. Regionskodningen på maskinerna gäller endast för film och möjligen PS2-spel, men PS3-titlar är helt fria från allt vad regioner heter.

Så gå gärna in på Play-Asia och se vad det finns för trevliga spel att importera från asien, eller kolla in t ex Amazon för spel från USA. Tyvärr så skickar Play-asia inte amerikanska PS3-spel till Europa, tack vare klagomål från Sony, men det finns gott om andra butiker som gör.

Kanske du inte orkar vänta på att en viss titel skall översättas till franska/spanska/italienska innan den kommer hit till europa när du ändå bara skall spela det på engelska. Importera den amerikanska versionen och slipp vänta på översättningar som du ändå skiter i.

Du kanske är en sån där som älskar alla de underliga, roliga och finurliga spel från Japan som vi aldrig ser röken av här i Europa. Importera! Många spel går att spela även om du inte kan läsa varje ord i menyerna. Fightingspel och pusselspel går ofta att klara utan att kunna läsa japanska, men du kanske skall undvika spel med för mycket text om du inte pluggat japanska X antal år och pratar det flytande ;)

Förboka spelen och få dem samtidigt som de släpps i USA, slipp vänta i månader på att få spela spelet. Du kan till exempel boka den amerikanska utgåvan av Metal Gear Solid 4 utan problem.

Men det är imponerande av Sony att för en gångs skull strunta i regionskodning och låta oss spelare spela spelen vi vill ha. Dessutom så kanske det inte blir lika populärt att chippa sin maskiner då man redan kan spela de där ovanliga spelen som man hoppades skulle komma i din region men aldrig blev släppt.

13 kommentarer till Kom ihåg att Playstation 3 är regionsfri!!

 1. Anders

  16 mars, 2008,
  kl. 21:45

  Intressant. Kan tillägga att det finns en del USA-filmer som är regionsfria och därmed går spela i Reg B-spelare också (europa). Se t.ex. http://bluray.liesinc.net/

 2. Andreas

  16 mars, 2008,
  kl. 23:29

  Jo tack, det visste jag redan. Men de är inte så duktiga på att markera dem direkt. De snåla jäklarna borde skippat regionskodning helt enligt mig.
  Kan även tillägga att jag inte äger en maskin ännu, men troligen blir det en så fort Metal Gear Solid 4 släpps.
  För tillfället så nöjer jag mig med HD-DVD, eftersom filmerna går att få till extremt bra priser just nu när alla har utförsäljning på dem.

 3. jocke

  27 april, 2009,
  kl. 4:48

  om man köper en ps3:a i kina kan man då ta bort kåderna för blu-ray och dvd så man kan se på sv filmer???????

 4. Andreas

  27 april, 2009,
  kl. 6:34

  Nej det kan man inte. Än så länge kan man inte modifiera PS3:ans regioner för film. Skulle du köpa en PS3 i Kina så kan du spela upp regionsfria DVD och Blu-ray men endast region 3 på DVD och region A blu-ray. Du kan alltså inte köpa svenska filmer och se på dem i en kinesisk PS3.
  Däremot kan du spela ALLA PS3 spel. PS1-spel däremot skulle dock vara låst till asiatisk region.

 5. jocke

  27 april, 2009,
  kl. 8:40

  ok tack för svaret. vilken region är sverige??
  hur mkt film och blu-ray är regoins fria som man köper i en svensk butik??

 6. Andreas

  27 april, 2009,
  kl. 9:02

  Sverige tillhör ”Region B” när det gäller Blu-ray och ”Region 2″ om det gäller DVD.
  Vad jag vet så är väldigt få titlar regionsfria i svenska butiker.
  Varför skulle du vilja köpa en kinesisk PS3 för övrigt? Du lär inte få någon support från Sony här i Sverige om den skulle krångla, plus att du lär behöva köra med en strömomvandlare då de troligen kör med ett anant strömsystem än i Sverige.

 7. jocke

  27 april, 2009,
  kl. 9:28

  jag ska bo i kina i ett år och jag har ett ps3 hemma i sverige men vill ha ett i sovrumet oxå när jag kommer hem till sverige igen. strömen är samma och kontakten är bara att byta. men kan man inte utnyttja blu-ray funktionen fullt ut så får det nog bli en xbox ist. även om det skär i hjärtat. ps3an 80gb kostar bara 2300 i kina och ett xbox kan man få för ca 1500 chipat o färdigt och kan man köpa piratkopierade spel för 10kr och det går inte till ps3an.
  för man kan väl inte se på blu-ray på xbox??
  det är väl bara HD-film och HD-film har väl snart dött??

 8. Andreas

  27 april, 2009,
  kl. 9:51

  Köp en hackad maskin du och dina piratspel. kul att veta att du är mer intresserad av att stödja kinesiska brottslingar hellre än utvecklarna av spelen du köper piratkopior av.

 9. jocke

  27 april, 2009,
  kl. 9:57

  bor man i kina och har kinesisk lön så kanske du oxå skulle förstå? har lixom inte råd att köpa massa spel för 500kr
  men om man kunde utnyttja blu-ray funktionen fullt ut i sverige så hade jag överlevt ett år med dyrare spel. för det jag mest vill åt är just ps3ans blu-ray…

 10. Andreas

  27 april, 2009,
  kl. 10:36

  Jag har inget emot piratkopiering så som att man kopierar ett original, eller tankar ned det från nätet, och bränner själv.
  Att köpa piratspel i Kina däremot är i princip att skänka pengarna till de som tillverkar och pressar piratkopiorna för försäljning.
  Tänk bara vad de tjänar på att sälja en skiva? Kanske 25 öre i kostnad per skiva i tillverkning vilket ger dem en förtjänst på flera hundra procent.

 11. jocke

  27 april, 2009,
  kl. 11:34

  men vilket hade du köpt ett som kostar 500 eller ett som kostar 10. jag kan köpa 100 spel till priset av ett och dom fungerar exakt lika bra…

 12. jocke

  27 april, 2009,
  kl. 11:38

  och ladda ner spel eller film känns inte häller som en laglig handling.

 13. Robin

  1 oktober, 2010,
  kl. 0:49

  kan man spela ps1 spel från usa på ett svenskt ps3?