Hong Kong Legends

HKL - Jackie Chan

Då har jag nu lagt min första beställning från en webbutik i england för första gången i mitt liv. Av någon anledninghar jag aldrig kollat upp priser och så i england, men det visar sig vara ganska humana priser trots att pundet är värt så många kronor.

Filmerna jag beställde var allihop från bolaget Hong Kong Legends. Vi som gillar Hong Kong-action har väldigt bra erfarenheter av detta bolag som alltid strävat efter att göra så bra utgåvor som möjligt när de släppt en ny film och verkligen gör allt för att gräva fram extramterial till dessa. Tyvärr så har bolaget numera gått i konkurs, vilket gör att dessa fina utgåvor troligen snart är ett minne blott.

Butiken jag beställde hos är den stora engelska kedjan HMV. De hade sänkt pris på samtliga av dessa fyra filmer och de låg på 4-6 pund styck, jämfört med Dischsop som tar 269-299 kr styck för samma utgåvor. Det som var dyrt var i så fall frakten, som låg på 2,5 pund per film, men trots detta så tjänade jag 620 kr på att beställa filmerna från england istället för att köpa dem i sverige. Dessa var filmerna jag beställde:

  • Wheels on Meals – Platinum 2-disc Edition
  • Dragons Forever – Platinum 2-disc Edition
  • Winners and Sinners
  • Dragon Lord

Alla dessa är filmer med Jackie Chan, och Wheels on Meals är en av mina största favoriter med honom över huvudet taget.

Nu har ju jag redan alla dessa titlar sen tidigare på DVD från Hong Kong, men jag hoppas på att kunna sälja mina gamla ex på Tradera och förhoppningsvis få ut en hyfsad peng på dem så att mellanskillnaden för att byta ut dessa gamla utgåvor mot de nya inte blir så stor. Men med tanke på hur mycket de snyggat upp filmerna på de nya utgåvorna så kan det i alla fall vara värt en slant.

Funkar det här så bra som det låter så kommer det troligen bli fler beställningar från england i framtiden :)

Kommentarer är avstängda.